március 28 DEKORKALAUZ ÜZLETEMBEREKNEK Avagy mit érdemes tudnod, mielőtt autó- vagy üzletdekorálást rendelnél 2017. 03. 28.
Ezt a cikket pont neked írtuk, ha:
 1. Még egyáltalán nincs dekoráció az üzleteden, az autódon. És mielőtt belevágnál, szeretnél többet tudni róla.
 2. Már van, de úgy érzed, lehetne jobb is.
 3. Nincs időd a dekorációval foglalkozni, és szeretnéd profi kezekbe adni a tervezést, megvalósítást.
 
A belváros főterén két nyelviskola működik. Az egyiket a többség már ismeri. Idegen nyelvvel kapcsolatos kérdésekkel elsőként ott érdeklődik. A másik már-már köddé vált. A járókelők rezzenés nélkül sétálnak el mellette. Nem ismerik, nem is választják.
 
Mi az ok, hogy pont a főtéren nem vesznek észre egy nyelviskolát? A képlet egyszerű. Semmi dekor, semmi arculat, semmi szín. Csak ami feltétlen muszáj. Sima, hétköznapi betűvel kiírva a nyelviskola neve feketén fehéren, a kihasználható felületek csupaszon hagyva. Borítékolt a láthatatlanság.
 
A színes, ötletes, figyelemkeltő dekoráció olykor életben maradási kérdéssé válhat. Egy kiragasztott A4-es lapra írt pár mondat bizony, nem vonzza a tekinteteket. Ám egy üvegfólia frappáns szöveggel, kifejező képpel, stílusos kivitelben annál inkább.

Hogy milyen is a jó dekor?
 • Odacsalja a tekintetet, feltűnő, messziről is jól látható
 • Lényegre törő, nincs rajta sok szöveg, találóan mutatja a cég tevékenységét
 • Illeszkedik a cég színeihez, a nyomtatott , a webes és egyéb megjelenéseihez
 
Érdemes olyan dekort készíttetni, amire odatapadnak a szemek.
 
Ám nem ritka, hogy az ember belekavarodik a dekormegoldások és fóliák világába. Nem ismeri a választékot, mit hol célszerű használni stb. Ráadásul egyre több az idegen szó a szakmában, ami egy laikus számára semmit nem mond.

Az aranykezű dekoratőr igazi kincs a vállalkozó mellett. Jól ismeri az anyagfajtákat, kismilliószor ragasztotta már őket és kiváló szakmai tanácsokat is ad. Így a dédelgetett dekoros álmok nem válnak rémálommá.
 

Dekoros gyorstalpaló, avagy milyen anyagokkal dolgozunk, és azokat mihez ajánljuk

Nyomtatható, öntapadó vinil fólia
 
Erős matrica anyagot kell elképzelni műanyagból, amit tetszőleges színnel, szöveggel, képpel nyomtatunk. Üvegre, fémre, műanyagra, sík felületekre ragasztjuk fel. Ha kültéri matricát készítünk, laminált védőfóliával vonjuk be pluszban, ami véd az esőtől és a szakadástól.

Például így találkozhatsz vele:
 • Ragasztott termékcímkék formájában
 • Üzletek cégtábláira felragasztva
 • A közismert dohányozni tilos matricák is vinil alapúak
 
Anyagában színezett fólia
 
Míg a vinil ezerféle színnel nyomtatható, ezt a fóliát a gyártás során színezik meg. Így egy meglévő, adott színskálából kell kiválasztani a megfelelőt. Betűket és kisebb formákat vágunk ki belőle, amit szintén sík felületekre ragasztunk fel.
 
Például ilyen formában láthatod:
 • Olyan cégtáblákon, ahol csak rövid szöveg szerepel
 • Autókon a fő elérhetőségeket pl. cégforma, székhely így feliratozzák
 • Színes, telt formák az éttermek üvegén
 
2D és 3D öntapadó, nyomtatható fólia
 
A 2D fóliát kétdimenziós, a 3D fóliát három térbeli kiterjedésben ívelő felületre használjuk. Az anyaga rugalmas, felveszi a ragasztott felület formáját, nyújtható amerre kell. Erős, így hosszú távon, évekig kitart. Ha nem sík a felület, ez a fólia jöhet szóba. Pl. Ilyen fóliát láthatsz a teljesen felmatricázott autókon, vagy azokon a dekorált járműveken, ahol a matrica az ajtók, csomagtartó, motorháztető íves felületeit is érinti.
 
One Way Vision fólia
 
Az egyik kedvencünk! Üvegfelületek matricázására találták ki. Önmagában egy lyukacsos anyag, ami az üvegen „kel életre”. Bentről kb. úgy lehet átlátni a fólián, mint egy szúnyoghálón, ám kintről csak a fóliára nyomtatott grafika látszik. Praktikus, igaz?
 
Itt láthatod:
 • Buszok és autók ablakain
 • Plázák, bevásárlóközpontok ajtóin
 • Irodák, üzletek ablakain
 
Mindezeket nálunk is beszerezheted.
 
Segítünk neked, hogy ne vakon vágj bele a dekorációba! Sőt, ha kéred, meg is tervezzük cégtábládat, üzleted, irodád kirakatát, telephelyed bejáratát, vagy a járműreklámod.
 
Ha kíváncsi vagy az árainkra, itt tudsz kalkulálni kirakatdekorációt, autódekorációt, matricákat. A grafikai tervezését is ránk bízhatod, így egy kézben lesz a tervezés, nyomtatás, felragasztás.
 
Várjuk jelentkezésed!